Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008











Η Ροδαλένια της Αχτίδας


Μεσημέρι , η οικογένεια ησυχάζει και εγώ σκέφτηκα να ζωγραφίσω στα γρήγορα , με κάτι παλιά ξηροπαστέλ που έχω
... σε δουλειά να βρισκόμαστε !!
Το ευχαριστήθηκα πολύ !!

10 σχόλια:

eirini είπε...

Μπράβο Αθηνούλα! Πάρα πολύ όμορφη την έκανες! Όπως την περιέγραψε η αχτίδα!
Καλέ...τί καλλιτεχνικά πνεύματα έχουν μαζευτεί εδώ μέσα;!!!
Μπράβο ροδένιες!!!!

Αθηνούλα...τέλειο!!!

Alkmini είπε...

Aθηνουλα
κουκλα η Ροδαλενια σου.
εγω δεν επιχειρω γιατι κατι σε σχιατρο θα βγαλω χιχι

ααααααα ξεθυμωσα χαχαχαχα
σμουτς στα μουτρα και σε σενα και στο Ρηνιω.

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Ροδένιες μου η ζωγραφιά της ΑχτιΡοδένιας μου ήταν εντελώς αυθόρμητη και γρήγορη (πατ κιουτ) γιατί διάβασα το παραμύθι!!
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και είμαι σίγουρη ότι δεν είναι εύκολο και θέλει χρόνο!!
Πιστεύω ότι είναι ιδιαιτέρως δύσκολη η ζωγραφιά που απευθύνεται σε παιδάκια!!
Την εικονογράφηση θα την κάνει οπωσδήποτε η Μαριέλα που είναι ειδική & την κατέχει!! Νομίζω ότι της ανήκει και η αρχική ιδέα, η πατέντα !!
Εγώ ιδέες μπορώ να ρίχνω και φυσικά όποια βοήθεια μου ζητηθεί !!
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι !! Ροδένια φιλάκια σε όλες σας !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Είναι υπέροχη η Ροδαλένια σου κορίτσι μου, γεία σας ήρθα...την κράτησα στις είκόνες μουκι αυτήν .

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα φιλενάδες! Θαύματα κάνετε εδώ μέσα και καμαρώνω πολύ για όλες σας! Η Αχτίδα μας θα γράφει το παραμύθι κι η Αθηνά θα το εικονογραφεί - τέλειο! Να είστε όλες καλά και καλή βδομάδα να έχουμε - παραμυθένια!

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Ροδοστάλλακτες μου όμορφες!
Καλημέρα, καλημέρα, φρέσκια εβδομάδα ξεκινά και ελπίζω όλες να έχετε οπλιστεί με την καλύτερη διάθεση!
Πολύ όμορφα τα όσα πρόλαβα και είδα, αχτίδα, Αθηνά, πόσο φαίνεται ότι είστε ορεξάτες και καλλιτέχνιδες, στάζουν γλύκα οιδημιουργίες σας!

Όμως, κορίτσια, επειδή το έχω λίγο το ξανθουλί και το ποντιακό στο αίμα μου, δεν έχω καταλάβει κάποια πράγματα, ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί,γιατί ενώ στην αρχή κατάλαβα ότι το παραμύθι θα το εικονογραφεί η Μαριέλα και θα το γράψει η αχτίδα, μετά κατάλαβα ότι θα το εικονογραφεί η αχτίδα και η Αθηνούλα και μετά βλέπω την ανακοίνωση και καταλαβαίνω ότι θα το εικονογραφούμε και θα το γράφουμε όποιες θέλουμε... Και απ'ότι βλέπω το Μαράκι κατάλαβε κι εκείνη άλλα.
Μήπως θα ήταν καλό να βάλουμε ένα πλαίσιο για να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε; Γιατί πχ. αν δε γράψω ιστοριούλα μπορεί να θεωρηθώ αδιάφορη, αν γράψω πάλι δεν ξερω τι θα είναι η ροδαλένια, παιδάκι, ξωτικό; Ή θα γράφουμε όλες για τη ροδαλένια; Πώς θα συνδεθεί η ιστορία;Εγώ πιστεύω ότι αν ισχύει αυτό που είναι γραμμένο στην πρόταση της αλίκης, όλες οι κοχυλένιες μπορούν η καθεμιά να θαυματουργήσουν προς ένα κοινό στόχο, μια κοινή συνισταμένη.Γιατί είναι υπέροχο το ονειράκι μας, και πραγματικά Αθηνά και Μαριέλα η ιδέα σας είδα ότι έτυχε άκρατου ενθουσιασμού...
Μη φωνάζετε, κατάλαβα, έκθεση έγραψα, αλλά, με όλη μου την ειλικρίνεια, και ελπίζοντας να μη παρεξηγήσετε τις ξανθουλί απορίες,δεν μπορώ αν δεν καταλαβαίνω κάτι.

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Kοκκινοροδομπρελίτσα το μόνο σίγουρο είναι ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΡΙΕΛΑ (εγώ από χαρά για όλη αυτή την Ροιδοιδέα έκανα την ζωγραφιά και μάλλον τα έκανα ρόϊδο που λένε, μάλλον σας μπέρδεψα) .
Την ιστορία της Ροδαλένιας την γράφετε όσες θέλετε , όπως θέλετε!! Και έρχεστε σε συννενόηση με την Μαριέλα που επαναλαμβάνω έχει την επιμέλεια της εικονογράφησης της Ροδοιστορίας !! Προφανώς ή θα εικονογραφηθεί το καλύτερο (πράγμα δύσκολο) ή αν αντέχει η Μαριέλα μια ολόκληρη σειρά ή διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας !
Μαριέλα που είσαι ???

Mariela είπε...

Αθηνούλα, πολύ γλυκειά η Ροδαλένια σου....

Mariela είπε...

Προς όλες:
Κορίτσια κι εγώ άρχισα να μπερδεύομαι λίγο. Το αρχικό σκίτσο ξεκίνησε τυχαία. Μετά σκέφτηκα να σας το αφιερώσω και μετά να την κάνω ηρωιδα... και μετά ξεσηκώθηκε όλος αυτός ο ενθουσιασμός που με ξεσηκώνει κι εμένα ακόμα περισσότερο.
Είναι γεγονός, πως το σκέφτομαι επαγγελματικά και ναι, θα ήθελα να κάνω εγώ την εικονογράφιση και το στήσιμο του βιβλίου, ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ εφ' όσον συμφωνείτε όλες και χωρίς να υποτιμώ την δημιουργική δουλειά κανενός.
Φυσικά είναι πολύ όμορφο να συμμετέχετε όλες όσον αφορά τις ιδέες και εννοείτε πως θα αναφέρονται και όλα τα ονόματα στο βιβλίο.
Όσον αφορά το κείμενο, καλύτερα να το γράψει μία, για να έχει συνοχή.
Η δημιουργία ενός βιβλίου παίρνει πολύ χρόνο, για να μην σας κουράσω τώρα, θα το εξηγήσω σε άλλο σχόλιο ή ανάρτηση.
Πάντως το πρώτο βήμα είναι να ολοκληρωθεί το κείμενο χωρίς βιασύνη.
(Να το διασκεδάζουμε κι όλας...)
Περιμένω τη γνώμη σας ή αν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο... να αποφασίσουμε όλες μαζί
Σας φιλώ πολύ.

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αθηνούλα,
δε μας μπέρδεψες εσύ ούτε ρόιδο τα κανες,μπορεί να χαρακτηριστεί ρόιδο μια τόσο ωραία και τρυφερή ζωγραφιά;Το αντίθετο μάλιστα, είναι τόσο υπέροχη, κι είναι σημαντικό να έχει κανείς την ευλογία της ζωγραφικής. Δεν έχει νόημα όμως να ζωγραφίζεις, να γράφεις να δημιουργείς αν δεν το μοιράζεσαι. Γιατί το μοίρασμα είναι που μετράει.
Ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός όλων μας εκφράστηκε και κάπου μπερδευτήκαμε στο δρόμο ως προς το τι ακριβώς κάνουμε ή τι θέλουμε να κάνουμε. Αν δεν είμαστε όπως αισθανόμαστε εδώ, στο εξοχικό μας, δεν έχουμε λόγο να είμαστε.
Αν τώρα θέλουμε να κάνουμε κάτι έξω από τα όρια του εξοχικού μας, εγώ προσωπικά θέλω να έχω μια ξεκάθαρη εντύπωση του τι κάνουμε. Αυτό είναι όλο. Άκου εκεί ρόιδο....

Μαριέλα,συμφωνώ με το να το συζητήσουμε όλες μαζί κάποια στιγμή.
Φιλιά !