Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΓΕΦΥΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗ



Ελάτε Κοχυλένιες μου, να καθίσουμε στην αυλή του σπιτιού μου.

Θα σας κεράσω υπέροχα κεράσια και βερίκοκα. Και θα έχουν περίσσια νοστιμιά, γιατί ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, από το σπίτι της Αχτίδας και του Δημήτρη. Ένα μεγάλο καλάθι με νόστιμα φρούτα και υπέροχα γλυκά κουταλιού, έφτασαν προχθές στο σπίτι μου, δώρα από τους καλούς μου φίλους Δημήτρη και Αχτίδα και τους ευχαριστώ πολύ.



Όποια κουραστεί θα ξαπλώσει στην ξαπλώστρα να χαρεί τον ήλιο.




Η κίτρινη ομπρελίτσα θα προστατεύει αυτές που φοβούνται τον ήλιο.



Η θάλασσα δίπλα θα μας νανουρίζει. Πότε ήρεμη, σαν λάδι




Πότε με λίγο κυματάκι.




Εδώ θα περιμένω, το Σεπτέμβρη, την Αχτίδα και το Δημήτρη, να ξεκουραστούν κολυμπώντας στην πανέμορφη θάλασσα του Λιβυκού πελάγους και να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μου.




Πριν μερικά χρόνια, κάνοντας δειλά δειλά τα πρώτα μου βήματα στο διαδίκτυο, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο όμορφο και μεγάλο, θα ήταν το παράθυρο που άνοιγε στη ζωή μου. Κοιτάζοντας σ’ αυτό το παράθυρο, μια ευλογημένη μέρα, φάνηκε μπροστά μου, μια Αχτίδα, μια Αχτίδα, ζεστή, ευαίσθητη, γελαστή, αυθόρμητη ανθρώπινη. Αμέσως με «κέρδισε « και μια μαγική δύναμη με τράβηξε κοντά της. Της έστειλα ένα e-mail λέγοντας της μεταξύ άλλων, ότι έφτασε μέχρι το σπίτι μου, η λάμψη της και με ζέστανε. Η απάντηση της ήταν." Όποτε με χρειαστείς θα είμαι κοντά σου. Λοιπόν ας πούμε ότι είμαστε φίλες από παλιά, εκεί σε ένα πεζοδρόμιο και συναντιόμαστε…

-Θέλεις να γίνουμε φίλες;

- Θέλω!

- Πάμε να παίξουμε φιληνάδα;

-Πάμε..! Στείλε μου το τηλέφωνο σου! …"

Έτσι μπήκε στη ζωή μου, η καλή μου, η λαμπερή μου φίλη, Αχτίδα.

Από τότε, μια φιλία δυνατή, ανιδιοτελής και αληθινή με ένωσε με τη γλυκιά μου Ακτιδούλα, την πρώτη και καλύτερη φίλη μου στο διαδίκτυο.

Είμαι περήφανη που με έχει φίλη και την ευχαριστώ πολύ. Λαχταρώ να πιούμε μαζί το καφεδάκι μας και να αρχίσουμε την κουβέντα.

Τη Μεγάλη Τρίτη ένα δέμα γεμάτο αγάπη, ξεκίνησε από το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη και τη Μεγάλη Τετάρτη έφτασε στο σπίτι μου στην Κρήτη και το σπίτι μου, μοσχομύρισε από τα καλούδια της, φτιαγμένα όλα από τα χεράκια της.



Κέικ όμορφα σαν ζωγραφιά και πεντανόστιμα.



Μουστοκούλουρα και τσουρέκια μυρωδάτα.


Το Λαμπριάτικο τραπέζι μας φέτος ήταν πιο πλούσιο», γιατί έλαμπαν πάνω του τα υπέροχα ζωγραφισμένα αυγά από τα χεράκια της φίλης μου

Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο ήταν, ότι αυτές οι μέρες, ήταν πολύ κουραστικές για εκείνη, διότι έπρεπε να παραδώσει τόσες παραγγελίες. Κι όμως, κουράστηκε τόσο πολύ για μένα, γιατί ήθελε οι ευχές της και τα δώρα της να είναι κοντά μου στη λαμπριάτικη χαρά.

Πώς να την ευχαριστήσω; Δε βρίσκω λόγια. Είναι πολύ γλυκό το συναίσθημα να σε αγαπά και να σε σκέφτεται ένας άνθρωπος που ακόμα δεν έχετε συναντηθεί. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια αυτό που νιώθω. Είναι τόσο κοντά μου, στη χαρά και στα δύσκολα, που νομίζω, ότι την ξέρω από μικρό παιδί. Κάθε φορά, που μου μιλάει στο τηλέφωνο, γεμίζει η ψυχή μου, αισιοδοξία, δύναμη ΧΑΡΑ. Γεμίζει με την αύρα της γοητείας της . Μου στέλνει ένα φιλί πάνω στο δάκρυ, όταν το έχω ανάγκη. Η φιλία είναι δύναμη. Γεφυρώνει τις αποστάσεις και βάζει μιλιά στο χτύπο της καρδιάς… Στη θύελλα και στην απανεμιά. Τι όμορφο βαθύ χρώμα της φιλίας !για ν’ ακουμπάμε, να ξαποσταίνουμε, να προχωράμε. Με κρατά κοντά στην καρδιά της. Φοράει το κύμα των ματιών της κι έρχεται κοντά μου. Και μου χαρίζει από το φως, που πηγάζει αστείρευτο από μέσα της. Όλα όσα γράφω, Αχτιδούλα μου, τα γράφω, γιατί τα νιώθω και όχι γιατί πρέπει να γραφτούν. Άλλωστε, όσα γράφονται με το μελάνι της καρδιάς ξεχωρίζουν , γιατί έχουν πολλές αποχρώσεις.

Θέλω, να μας το αξιώσει ο Θεός, το Σεπτέμβρη, να μπορέσει να έρθει με τον αγαπημένο της σύντροφο, Δημήτρη, εδώ για να μπορέσω να τους προσφέρω τη φιλία μου από κοντά, τη φιλοξενία μου και να πάμε εκδρομές σε όλες τις ομορφιές του τόπου μου. Να μαγειρέψουμε την υπέροχη κρητική κουζίνα μας και να φτιάξουμε τα νόστιμα γλυκά μας.



Εδώ στην αυλή μου, δίπλα στη θάλασσα, με το κύμα να ακουμπάει στα πόδια μας.


Λίγες μαντινάδες από μένα για την Αχτίδα.

Αχτίδα μου, όσα με πονούν

τα διώχνεις μακριά μου,

ευλογημένη η στιγμή

που μπήκες στην καρδιά μου.


Γίνηκε η σκέψη μου πουλί

και πέταξε να φτάσει,

εκεί στη Θεσσαλονίκη μας

ζεστά να σ’ αγκαλιάσει.


Και να σου πει, πως σ’ αγαπώ,

πως σ’ έχω στην καρδιά μου,

πως θέλω σύντομα να ρθείς

κι εδώ στη γειτονιά μου.


Θέλω ονείρου παιδικού

η φιλία μας να μοιάζει,

λένε τα όνειρα παιδιών

η μοίρα δεν πειράζει.


Έλα εδώ στα μέρη μας

καμιά δε θα έχεις έννοια,

μαζί με το Δημήτρη σου

θα ζεις παραδεισένια.


Πράμα(τίποτα) μη σας στενοχωρεί

πράμα να μη σας μέλλει,

θα την περνάτε ζάχαρη

θα την περνάτε μελι.


Θα σεργιανίσουμε μαζί

σ’ ωραία μονοπάτια,

θα σας γεμίσουν την καρδιά

θα σας μαγέψουν μάτια.


Είναι μικρή, Αχτίδα μου,

ετούτη η οθόνη

να χωρέσει συναισθήματα

και φιλία που μας ενώνει.


Άργησα λίγο, Αχτίδα μου,

ευχαριστώ να στείλω,

όμως αυτό είναι ασήμαντο

για τον καλό το φίλο.


Κι εσύ, είσαι, Αχτίδα μου,

φίλη ακριβή για μένα

κι είναι ακριβά τα δώρα σου

που έστειλες για μένα.


Σου στέλνω χίλια ευχαριστώ

και πάλι λίγα είναι,

για πάντα μέσα στην ψυχή

και στη καρδιά μου μείνε.


Θα νιώθω τόση ζεστασιά,

τόση χαρά κι ελπίδα,

γιατί έχω φίλη γκαρδιακή

σε ήλιο και σε καταιγίδα.


Πολλά φιλάκια, Αχτίδα μου,

Απ’ την καρδιά σου στέλνω

μαζί με το Δημήτρη σου,

εδώ σας περιμένω.





















30 σχόλια:

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Ααααα όλα κι όλα, Γέφυρα Θεσσαλονίκη Κρήτη με έναν μικρό σταθμό στη Σάμο !!!! Χαχαχαχα !!!! Μόνο που δεν κάνω τέτοια καταπληκτικά γλυκά και κουλουράκια, αλλά έχω καλή διάθεση για παρείστικη κουβεντούλα στην αυλίτσα μου με ουζάκι, χταποδάκι, ή δικό μας κρασάκι και μεζεδάκια!!
Λία μου , τι συγκινητική μαντινάδα είναι αυτή για την Αχτίδα !!
Τι υπέροχα λόγια καρδιάς!!

Και τι ωραία να ξεκουράζεσαι εκεί , πλάι στο Λυβικό κύμα, στη Νότια Κρήτη!! Εσύ κι αν είσαι στον παράδεισο (έχω έλθει Κρήτη και ξέρω τι ομορφο νησί είναι)!!
Να σαι καλά , να φέρνεις στο εξοχικούλι μας όμορφα λόγια φιλίας με την ξεχωριστή μορφή κρητικών μαντινάδων!!
Γειά σου Κρητικάααατσι μας (έτσι δεν το λέτε?) !!
Γειά σε όλες και όλους !!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αχ! Ιουλία μου ! τι να πω; ντρέπομαι και συγκινούμαι κιόλας, είναι απειροελάχιστα αυτά που σου έστειλα μπροστά στο κόπο σου για τα υπέροχα πράγματα που μου έστειλες εσύ.Ακόμα μοσχοβολά το φασκόμηλο στο μπαλκόνι μου , η ρίγανη στη σαλάτα μου με τις υπέροχες ντομάτες, είναι το πεπρωμένο που πιστεύω οτι δένει τους ανθρώπους έστω κι αν είναι στην άλλη άκρη.Θα έρθω Ιουλία το Σεπτέμβρη και μετά ..τρέμε ίντερνετ απο την ανάρτηση που θα κάνω γυρίζοντας.Τι να πω...ευχαριστώ ..είναι λιγο ..σ' αγαπώ φίλη μου ..πολύ λίγο ..ένα δάκρυ μου στη χούφτα το πετώ στον άνεμο να σου το φέρει κι ένα φιλί γλυκό στη Φεγγαρίσια ξαδέλφη μου Αχτιδούλα να σου το δώσει στο μαγουλάκι. Όσο για τη μαντινάδα; κοντέυω να γίνω Κρητικιά παιδιά..ακούω κρητικές μουσικούλες στο αμάξι, τρώω μόνο κρητικές φρυγανιές και έχω ανακαλύψει ΄'ενα μαγαζί κοντά μου με Κρητικά προιόντα...χάρμα.Φιλάκια ..όπως τα είπαμε στο τηλέφωνο.

eirini είπε...

Πωπω... συγκινήθηκα!!! Δεν έχω διαβάσει τίποτα παρόμοιο και πραγματικά Λία μου δεν έχω λόγια για να εκφράσω όλα αυτά που αισθάνομαι αυτή την στιγμή για σένα! Χαίρομαι τόσο πολύ που είστε τόσο καλές φίλες με την Αχτίδα! Έχετε τόσο πολύ ανάγκη η μία την άλλην και πραγματικά χαίρομαι που από αυτό το μηχάνημα έχει γεννηθεί μία τόσο μεγάλη φιλία! Σας ακούω να μιλάτε η μία στην άλλη με όλα αυτά τα υπέροχα λόγια και αισθάνομαι τόσο χαρούμενη γι'αυτό! Η Αχτίδα σ'αγαπάει και πίστεψέ με θα έρθει στην Κρήτη μόνο για σένα και ξέρεις καλά πόσο δύσκολο είναι αυτό για εκείνην! θέλω να έρθει κοντά σου γιατί ξέρω ότι σε έχει ανάγκη και θα περάσετε μαγικές στιγμές μαζί γεμάτες αγάπη! Είμαι πολύ χαρούμενη για σας τις δύο!!!

Ετοιμάσου όμως γιατί 15/8 έρχομαι εγώ πρώτα ο θεός!!! Τί νόμιζες... έτσι θα ξεμπέρδευες από το σόϊ;;; χαχαχα!!!

Λία μου σ'ευχαριστούμε που μας αγαπάς και πού κάθε τρείς και λίγο μας στέλνεις διάφορα καλούδια! Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!!!!!!!!

anemona είπε...

Μια ζεστή όμορφη ανάρτηση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…

που μονο μια Κ ρ η τ ι κ ή ψυχούλα μπορεί να περιγράψει….

Ναι!!! … αυτή είναι η α χ τ ί δ α μας!!!….
που μας πήρε από το χέρι και μας έβαλε μέσα στο κυβερνοχώρο… που άκουσε τα προβλήματα μας!!!.. που αφουγκράστηκε το πόνο μας… που ήταν ε κ ε ί όπου και όταν την χρειαζόμασταν άγρυπνος φίλος…. συνοδοιπόρος… όποιος δεν την γνωρίζει ίσως δεν με καταλάβει ή πιστέψει ότι υπερβάλω…. (αλλά δυστυχώς λέω μ ο ν ο λίγα..)

Λατρεύω την Κ ρ ή τ η και τους Κρητικούς απέραντη… όμορφοι φιλόξενοι…
(όλοι οι Μακεδόνες τους έχουμε βαθεια στην καρδια μας… και στην εκτίμηση μας..)

Πήρα τον καφέ μου και κάθισα στην αυλή σου.. (παράδεισος)
Πανέμορφες φωτογραφίες …
η θ ά λ α σ σ α……
Σε ευχαριστώ για την ομορφιά που μου χάρισες…..
Μ α ρ ί α

Ανώνυμος είπε...

ωωωχ..... μας συγκινήσατε απο την πανεμορφη Κρήτη!! για να δουμε η Αχτίδα θα ρθει?
Καλα, ουτως ή άλλως θα μας το ανακοινωσει αν είναι τελη Αυγουστου και θα μας περιμενει και μια τεραστια συλλογη απο τις υπεροχες φωτο που θα τραβηξετε εκει κατω στην Κρητη..
ααααχχχχ!
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟ

LIA είπε...

Αθηνούλα μου, δεν είναι δύσκολο καθόλου να κάνουμε μια στάση στην όμορφη Σάμο, πολύ ωραία η ιδέα σου.
Όσο για την παρέα σου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι όμορφη και ζεστή. Το ουζάκι, το κρασάκι σας και τους νόστιμους μεζέδες, εύχομαι να τα δοκιμάσουμε κάποια φορά, όποτε μπορέσουμε, με τη βοήθεια του Θεού.Θα έρθουμε μαζί με την Αχτίδα, να σε γνωρίσουμε και να δούμε την πανέμορφη Σάμο.
Φυσικά κι εγώ σε περιμένω στην αυλίτσα μου, να πιούμε το καφεδάκι μας και να κουβεντιάσουμε. Περιμένω με λαχτάρα, πότε να έρθει η αγαπημένη μας Αχτιδούλα και ο Δημήτρης, το Σεπτέβμρη.
Πολλά φιλάκια από το Κρητικάτσι σας (έτσι το λέμε).
Γεια σου, Αθηνά μου.

LIA είπε...

Αχτιδούλα μου!

Όλα όσα γράφω για σένα, τα νιώθω και σ' αγαπώ πολύ, γιατί είσαι ξεχωριστός άνθρωπος, γεμάτος αγάπη, αισιοδοξία, καλοσύνη, ευαισθησία, γέλιο, κλάμα, όπου χρειάζεται, και... νευράκια όταν το απαιτεί η περίσταση.
Είσαι ανθρώπινη και αληθινή, γι' αυτό σε ξεχώρισα. Το μαγικό τούτο κουτάκι, φαίνεται έχει μαντικές ικανότητες και έσμιξε τους διαδικτυακούς δρόμους μας, εκεί, όπου οι ψυχές με τρόπο μαγικό και μπόλικη τύχη, έχουν το χάρισμα να εφάπτονται.
Αφού από τώρα κοντεύεις να γίνεις Κρητικιά, φαντάσου τι θα γίνει όταν μείνεις μια εβδομάδα στα μέρη μας!!!
Ευχαριστώ για το φιλάκι, κι εύχομαι, μόνο δάκρυα χαράς και συγκίνησης, να τρέχουν από τα μάτια σου.
Αχτίδα μου, να είσαι καλά και να ετοιμάζεσαι, εγώ από τώρα φτιάχνω το πρόγραμμα, πού και πού θα πάμε, χωρίς να σας κουράσω βέβαια.
Καλό σου βράδυ.

stalamatia είπε...

Κορίτσια πιστεύω ότι θα είναι υπέροχη η συνάντηση σας ,τι όμορφη μαντινάδα αυτή που έγραψες για την Αχτιδούλα μας Λία!!.
Η βεράντα σου φανταστική. πολλά φιλιά.

LIA είπε...

Ειρήνη, αγαπημένη μου!

Πόσο χαίρομαι, που μαζί με την αγάπη της Αχτίδας, έχω και την αγάπη των παιδιών της. Σ' ευχαριστώ για την αγάπη σου και για τα καλά σου λόγια. Το ξέρω, πως η μαμά σου έρχεται για να γνωριστούμε και ξέρω τις δυσκολίες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού, η Αχτίδα κανόνισε όσο καλύτερα μπορούσε τις δυσκολίες και είναι έτοιμη, να... πετάξει προς τα νότια. Εκεί, όπου μια μεγάλη αγκαλιά θα την περιμένει και θα έχει φροντίσει για τα πάντα. Η Αχτίδα και ο Δημήτρης, το μόνο που θα κάνουν είναι, να ξεκουράζονται, να χορταίνουν θάλασσα, κρητικούς μεζέδες, κρητικά γλυκάκια και βολτούλες.
Βέβαια, μια εξ ίσου μεγάλη αγκαλιά, θα περιμένει εσένα και τον Πάνο σου, τον Αύγουστο. Μόνο που εσείς θα μένετε λίγο μακριά μου και οι μέρες είναι λίγες. Πάντως, όταν θα έρθετε εδώ, θα δείτε πόσο όμορφα είναι. Ε! την επόμενη φορά θα μείνετε εδώ, στο σπίτι μου και φυσικά περισσότερες μέρες.
Ευχαριστώ κι εγώ για την αγάπη σας και εύχομαι, να είστε όλοι σας καλά.
Πολλά φιλάκια, γλυκιά μου Ειρήνη.

LIA είπε...

Μαρία, καλή μου,

Έτσι όπως τα λες είναι με την Αχτίδα μας. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η Μακεδονία και η Κρήτη πάντα είχαν δεσμούς αγάπης και εκτίμησης.
Χάρηκα που πίνεις τον καφέ σου, μαζί μας, στην αυλή μου. Αν κάποτε έρθεις προς τα εδώ, θα σε περιμένω με χαρά να έρθεις από το σπίτι μου και να απολαύσουμε την ομορφιά της θάλασσας.
Σου στέλνω την αγάπη μου.

LIA είπε...

Χριστίνα, καλησπέρα!

Πιστεύω, ότι θα σας δείξουμε πολλές ομορφιές, από τη νότια Κρήτη. Κι εσύ όμως ζεις, σε ένα πανέμορφο νησί.
Η Πάρος, έχει πολλές ομορφιές και είναι η πατρίδα του αγαπημένου μας, Γιάννη Πάριου, του πιο ερωτικού τραγουδιστή.

LIA είπε...

Σταλαματιά, καλησπέρα!

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χάρηκα που σου άρεσαν οι μαντινάδες για την Αχτιδούλα μας. Η Κρήτη, έχει υπέροχες θάλασσες, όπως και η Κύπρος μας. Χθες πήγαμε σ' ένα παιδικό θέατρο μαζί με την καλή μου φίλη, Αμαλία, από τη Λευκωσία, που ζει εδώ όπως σου έχω ξαναπεί.
Φιλιά από την Κρήτη.

Alkmini είπε...

Αυτο κοριτσια ειναι το ψυχρο ιντερνετ. Φιλιες ζεστες μεσα απ τον αψυχο υπολογιστη, αγαπη , νοιαξιμο, η φραση "πστ εδω ειμαι για οτι χρειαστεις". Αυτα τα λεω σε ατομα που ισχυριζονται οτι οι φιλιες γινονται μονο δια ζωσης...!
Ηταν τελη Ιουνη του 2001 οταν γυρισα απο Πορτογαλια και με περιμενε ο Δημητρης στο Αεροδρομιο. Απο τοτε μεχρι σημερα ειμαστε μαζι. Η γνωριμια μας μεσω διαδικτυου !!!

Λια μου τοσο ζεστη και αγαπημενη!!!
Δεν θα μπορουσε να μην περασει μεσα απ τα αψυχα καλωδια αυτη η ζεστη αγκαλια και αυτη η φιλια με την Αχτιδουλα.
φιλακια πολλα σε ολες.

Δημιουργία είπε...

Οταν υπαρχει τοση ζεστασια η αποσταση μικραινει, εως που εξαφανιζεται τελειως και αισθανεται ο ενας διπλα στον αλλον.

Ανώνυμος είπε...

EINAI TOΣΟ ΑΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΝΑ

Dee Dee είπε...

Τι γλυκια αναρτηση!!!!!

Μπραβο βρε κοριτσια!! Κι εγω νιωθω περηφανη που ειμαι blogger γιατι μεσα απο εδω μαθαμε να μοιραζομαστε περισσοτερα απο οσα φανταζονατι οσοι δεν γνωριζουν!!!!

Ευχομαι να νιωθετε παντα αυτη τη γλυκια αισθηση της παιδικης φιλιας!!

Αχ ζηλευω που θα ερθουν Κρητη τα κοριτσια. Κι εγω θα ηθελα αλλα φετος δεν προβλεπονται διακοπες μακρυα :) Του χρονου ισως :)

Ειχα ερθει καποτε στο Τυμπακι, ειναι μια φιλη μου απο εκει. Ειχα γοητευτει πολυ απο την Αγια Γαληνη!!! Απο εκει κοντα εισαι;;

Καλημερα Λια μου!!

Καλη εβδομαδα σε ολες τις κοχυλενιες!!

Ιφιγένεια είπε...

Η σχέση αυτή είναι άλλη μια απάντηση σε όλους αυτούς που κατηγορουν το διαδικτυο πως αποξενώνει κλπ κλπ κλπ Με τη σωστή χρήση γίνεται "εργαλείο" για να συναντηθουν και να βρεθουν άνθρωποι , που κατω απο άλλες συνθηκες δεν θα υπήρχε ποτέ περιπτωση να συναντηθουν !!

Πολύ σας χαίρομαι Lia και Αχτίδα !!

Πάντα τετοια , χαρές και γέλια !!

Υγ . Τωρα είδα πως το blog μου έχει την ιδια μουσική με το εξοχικό μας !!!!!! ωεο !!!!! :))

LIA είπε...

Αλίκη μου, καλησπέρα σου,

Είδες, τι όμορφο που είναι το αντάμωμα στις γειτονιές με τα καλώδια. Και σιγά σιγά στρογγυλεύουν οι γωνίες των δρόμων και γνωρίζονται οι άνθρωποι και μιλούν οι καρδιές και γεννιούνται φιλίες, αγάπες, συμπάθειες.
Και πιστεύω, τίποτα δεν είναι τυχαίο, ακόμα και στους δρόμους του διαδικτύου. Κάποιο αόρατο χέρι, μια ανώτερη δύναμη, οδηγούν τα βήματα μας, πάνω στα πλήκτρα και μας οδηγούν στο δρόμο κάποιων ανθρώπων, που παίρνουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Η Μαγεία του διαδικτύου και η δύναμη του, είναι, που μας βγάζει από τα στενά όρια "του κόσμου μας" στην απεραντοσύνη του κόσμου, εκεί που οι απάνθρωπες πόλεις, στεγνώνουν τις ψυχές και τις απομονώνουν. Εκεί, λοιπόν ξεχωρίζουμε κάποιες ψυχές, που πολλά μας φέρνουν κοντά, κι αν τα χέρια μας, δε δένονται, οι καρδιές μας ανταμώνουν στις ίδιες ματιές. Έτσι, γεννήθηκε η φιλία μας, με τη γλυκιά Αχτιδούλα.
Να είσαι καλά Αλίκη μου, και να ξέρεις θέλω πολύ να σε γνωρίσω από κοντά, θα σε περιμένω όποτε μπορέσεις.
Φιλάκια

LIA είπε...

Έτσι, όπως τα λες Δημιουργία μου, είναι. Η αγάπη και η ζεστασιά, φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. Εμείς βέβαια, με την Αχτιδούλα, πρώτα ο Θεός, τον Σεπτέμβρη θα ανοίξουμε ζωντανές αγκαλιές, να κλείσουμε τη φιλία μας.
Καλό σου βράδυ

LIA είπε...

Άννα, να είσαι καλά και εύχομαι, να έχεις κι εσύ κοντά σου, φίλες καλές, στη χαρά και στα δύσκολα.
Καλό σου βράδυ

LIA είπε...

Dee Dee μου, καλησπέρα!

Εσύ τώρα καλή μου, δεν μπορείς να πας μακριά. Πρέπει να προσέξεις την κοράκλα σου. Του χρόνου, να έρθετε προς τα νότια, οι τρεις σας.
Εσύ, ξέρεις καλά, πόσο γλυκό είναι το συναίσθημα, που σου χαρίζουν οι φιλίες, που γεννήθηκαν στο διαδίκτυο( Ειρήνη, Κόκκινη Ομπρελίτσα...)
Δεν είμαι κοντά στο Τυμπάκι. Είμαι από Ιεράπετρα μεριά.
Να είσαι καλά Ντντίκα μου και να προσέχεις την κορούλα.
Φιλάκια

Dorothy είπε...

Τι όμορφο να δημιουργείται μια τέτοια φιλία μέσα από τα blogs (και η μαντινάδα σούπερ!) Πανέμορφες οι φωτογραφίες, έχω έρθει μια φορά στην Κρήτη και πέρασα τέλεια :)

LIA είπε...

Ιφιγένεια, καλησπέρα.

Όλα τα πράγματα στη ζωή, όταν τα χειριζόμαστε σωστά, έχουν καλά αποτελέσματα. Είναι αλήθεια, το διαδίκτυο μηδενίζει αποστάσεις και ανοίγει πόρτες. Αρκεί να ξέρει κανείς, ποιες πόρτες να αφήνει ανοικτές και ποιες να κλείνει. Εγώ, μόλις άνοιξα την πόρτα της Αχτιδούλας, "είδα" ότι θα στρογγυλοκαθήσω και θα νιώθω, σαν το σπίτι μου.
Σου εύχομαι καλό βράδυ.

LIA είπε...

τα παπούτσια της Dorothy,

Χαίρομαι, που σου αρέσουν οι φωτογραφίες και οι μαντινάδες.
Πιστεύω, ότι είμαι τυχερή, που γνώρισα την Αχτίδα και γεννήθηκε αυτή η όμορφη φιλία που έχουμε και, θα μεγαλώσει το Σεπτέμβρη, που θ' ανοίξουν αγκαλιές.
Αφού πέρασες τέλεια στην Κρήτη, την πρώτη φορά, πρέπει να ξανάρθεις να συνεχιστεί η τελειότητα. Τι λες;
Καλό σου βράδυ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κορίτσια μόλις έκανα και έφαγα μια ..Κρητική σαλάτα με ντάκος που μου είχε στείλει η Λία!με έκανε μανιώδη με τα κρητικά προιόντα! Λία μου μετρώ τις μέρες μια - μία!

akrat είπε...

αααααααααα
τι γίνετε βρε παιδί μου εδώ
δεν ματαμπαίνω όλα τα καλά έχω και είμαι στα Πατήσια
φτου..

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Αν ετούτα τα λόγια δεν είναι ο ορισμός της φιλίας, τότε τι;
Πόσο πολυ χαίρομαι γι' αυτή τη γέφυρα... Ανθρωπιάς είναι και δίαυλος συναισθημάτων, γλυκό τραγούδι από τα παλιά, που συνοδεύει το νανούρισμα της θάλασσας και ταξιδεύει με την αύρα τη θαλασσινή!
Χαίρομαι για τη φιλία σας, και περισσότερο χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να σας γνωρίσω και κάνω σημαιούλα μου το παράδειγμά σας!
Λία μου, το μπαλκονάκι δεν είναι μόνο όμορφο... Τώρα καταλαβαίνω ποιο αεράκι ανεμίζει το φτερό της πένας σου όταν γράφεις τις μοναδικές σου μαντινάδες!
Εύχομαι να περάσει γρήγορα ο καιρός, να σμίξετε με την Αχτίδα και τον κο Δημήτρη, είναι πραγματικά ξεχωριστοί άνθρωποι, όπως εσύ!
Τα φιλιά μου και το ξέρω πως έχω ανοιχτή πρόσκληση να έρθω να πιούμε, εκεί, πλάι στο κύμα το καφεδάκι μας!
Την καλησπέρα μου σε όλες τις κοχυλένιες!

LIA είπε...

Αχτίδα μου, η σαλάτα σου πολύ νόστιμη-θα φάμε τέτοιες σαλάτες, μπόλικες- αλλά θα συνοδεύονται με πολλά νόστιμα μεζεδάκια, φτιαγμένα με αγνά υλικά. Ο Σεπτέμβρης, κοντά είναι.
Σας περιμένωωωωωωωωω!
Φιλάκια

LIA είπε...

akrat

Καλά τα Πατήσια, αλλά μια βολτούλα προς τα νότια, θα σου χαρίσει πολλές ομορφιές και υπέροχα μπάνια σε καταγάλανη θάλασσα.

LIA είπε...

Αγαπημένη, Κόκκινη Ομπρελίτσα μου!

Το ξέρεις, ότι η χαρά μου θα είναι μεγάλη, όταν με τη βοήθεια του Θεού, όποτε μπορέσετε, θα έρθετε μαζί με το αγαπημένο μου Δρομάκι, το σπίτι μου και η αγκαλιά μου, θα σας περιμένει με χαρά.
Είναι αλήθεια, πως, και οι μέρες και τα βράδια, δίπλα στη θάλασσα, έχουν ξεχωριστή ομορφιά, ξεχωριστή μαγεία, όλες τις εποχές του χρόνου.
Εγώ, έχω μάθει να μιλώ με τη θάλασσα, στην αγκαλιά της απλώνω το απέραντο γαλάζιο των ονείρων μου και το βαθύ μπλε των ταξιδιών μου, της λέω τη χαρά μου, τη λύπη μου, τον ενθουσιασμό μου, την αισιοδοξία μου, την απαισιοδοξία μου μερικές φορές, το παράπονο μου, τον πόνο μου, κι εκείνη, πάντα με καταλαβαίνει και μ' ένα μαγικό τρόπο δυναμώνει τα φτερά μου, όταν λυγίζουν. Και έχει ψυχή, γιατί ξέρει να κρατά μυστικά και να δίνει παρηγοριά. Στο μεγάλο πόνο μου, για το "μισεμό" πολυαγαπημένων μου προσώπων, με την αλμύρα της γλύκανε το δάκρυ μου και με την απεραντοσύνη της, μ’ έκανε να περιμένω ένα σινιάλο τους, ένα μήνυμά τους, που πάντα, άλλοτε το άγριο αφρισμένο κύμα της, άλλοτε η γαλήνη της μπουνάτσας της και άλλοτε ο γλυκός φλοίσβος των κυμάτων της, μου έφερναν και η καρδιά μου γέμιζε γαλήνη.
Εδώ, στην ομορφιά του Λιβυκού πελάγους, θα ανοίξω την αγκαλιά μου, για τους αγαπημένους μας, Αχτίδα και Δημήτρη. Και έπειτα η σειρά σας. Η Αχτιδούλα, πιστεύω θα ξαναέρθει μαζί σας, άλλωστε θα δει, ότι χώρος υπάρχει στο σπίτι αρκετός, για πολλούς αγαπημένους φίλους.
Σου στέλνω πολλά φιλάκια