Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Για Κάφρους μας περνάνε;


Σας απασχολεί καθόλου η ακρίβεια; Όλα έγιναν πανάκριβα. Και έπεται και συνέχεια...

Η βιαιότητα της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, η αντίστοιχη πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ και άλλων νομισμάτων, οι πληθωριστικές πιέσεις και το ενδεχόμενο νέας ανόδου των βασικών επιτοκίων στην ευρωζώνη πρόκειται να αφαιρέσουν μεγάλο μέρος του οικογενειακού εισοδήματος στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Αλίμονο μας. Θα σφίξουμε και άλλο τα ζωνάρια και από πάνω μας κοροϊδεύουν ότι οι Εταιρίες που μας έχουν βάλει 200% αύξηση θα ρίξουν τις τιμές 10%.

Σήμερα άκουσα ότι στην Αμερική, μια συγκεκριμένη Ελληνική μάρκα αλάτι πωλείται κατά πολύ φθηνότερα απ’ ότι στην Ελλάδα.

Ο ΕλληνοΑμερικάνος έμπορος που προμηθεύεται ένα container αλάτι σε χοντρική τιμή και του κάνουν έκπτωση επειδή αγοράζει μεγάλη ποσότητα, περνάει αυτή την έκπτωση στον καταναλωτή, ενώ ο αντίστοιχος Έλληνας τα βάζει στην τσέπη του.

Καλά για κάφρους μας περνάνε;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα πεινάσουμε και το πιστεύω με όλη την σημασία της λέξεως. Δεν ξέρω αν είμαι απαισιόδοξη αλλά νιώθω ότι θα περάσουμε υπερβολικά δύσκολες ώρες.

Οταν έχεις χρόνο, πέρνα και διάβασε μια ανάρτηση μου παλιότερη τον Απρίλιο "Σκέψεις για το Πάσχα"

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα... Λοιπόν Αν σας νοιάζει η "τετράποδη" γνώμη μου: Το χειρότερο δεν είναι που κάποιοι θεωρούν όλα τα δίποδα κάφρους, αλλά ότι κι εκείνα φροντίζουν να επιβαιώνουν την άποψη με παλαμάκια και χειροκροτήματα κάθε 4 χρόνια, για όλους εκείνους (μα όλους..) που ξέρουν ότι ξανά και ξανά και ξανά θα τους διαψεύσουν...

Ivy είπε...

Καλημέρα Φριντούλα, δεν ήθελα να περάσω απαισιοδοξία, αλλά είναι η πραγματικότητα. Έρχομαι στο μπλογκ σου να ενημερωθώ. Καλή βδομάδα.

Ivy είπε...

Καλημέρα τετράποδε φίλε και καλή βδομάδα. Πραγματικά εγώ είμαι αποφασισμένη να μην ψηφίσω κανένα στις επόμενες εκλογές.

dromaki είπε...

Κατά τάλλα του Ελληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει...παρά μόνο τους μεγαλοεμπόρους...
Καλώς ήλθες ivy καλή διαμονή στο εξοχικό μας:))