Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Προχωράμε;

Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη από τη Φλώρα, που καπακώνω την ανάρτησή της την ίδια μέρα, τη χαρούμενη ανάρτησή της με μια στενάχωρη ανάρτηση. Ήταν όμως έκτακτη ανάγκη, όπως τα έκτακτα δελτία ειδήσεων που διακόπτουν την κανονική ροή του προγράμματος. Δική μου έκτακτη ανάγκη και πού αλλού θα ερχόμουν να καταθέσω την ψυχή μου, παρά εδώ ανάμεσα σε φίλες πραγματικές κι όχι μόνο e-κονικές; Εδώ, στο εξοχικό μας, εδώ που μαζευόμαστε τις νύχτες γύρω από το τζάκι και βγάζουμε τα εσώψυχά μας. Με το φλυτζάνι το καυτό ρόφημα στο χέρι, στο δικό μου group therapy.
Μόλις γύρισα από το αεροδρόμιο. Το ταξίδι μου ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει δέκα μέρες, ως συνήθως τον τελευταίο καιρό. Πήγα με τα ίδια όνειρα, τις ίδιες ελπίδες, την ίδια λαχτάρα και την ίδια αγάπη. Την αγάπη μου. Γκρεμίστηκαν όλα. Εκείνος δεν ήταν πια εκεί. Τη θέση του είχε πάρει κάποιος άλλος, κάποιος που ήταν πολύ προβληματισμένος, στενάχωρος, δύσθυμος και μετά από αρκετή πίεση δική μου παραδέχτηκε πως δεν αισθάνεται πια το ίδιο. Τον κούρασε η απόσταση, τον κούρασε το πήγαινε-έλα κι όλα αυτά τέλος πάντων που όσο διήρκησε ο έρωτας - ενθουσιασμός, δεν τον κούραζαν. Και μου ζήτησε να μείνει μόνος, να του δώσω χρόνο να σκεφτεί. Γιατί δε νιώθει όπως πριν. Γιατί του πέρασε τόσο γρήγορα. Αυτό να σκεφτεί.
Φυσικά έφυγα. Έκλαψα πολύ, αλλά με αξιοπρέπεια έφυγα, όπως φεύγω πάντα όταν νιώθω ότι δεν είμαι πια επιθυμητή. Έχω κάθε λόγο να κλαίω, να χτυπιέμαι, να κατηγορώ, να βρίζω θεούς και δαίμονες. Έχω μια ραγισμένη καρδιά κι ο πόνος ξεχειλίζει από κάθε πόρο του κορμιού μου. Γελάστηκα, έκανα λάθος, έχω κάθε λόγο να βιώνω όλα τα αρνητικά συναισθήματα του κόσμου. Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που τις απέρριψαν. Για κάποιο λόγο δεν κάνω τίποτα από τα παραπάνω όμως.
Πονάω. Πονάω πολύ. Αλλά το γεγονός ότι ξέρω πως δεν έφταιξα σε τίποτα, το γεγονός ότι ξέρω πως αγάπησα με όλη μου την καρδιά και δόθηκα με τον ίδιο τρόπο, με κάνει να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Εκείνος υποφέρει γιατί νιώθει τύψεις. Τον σκοτώνει αυτό. Νομίζω πως τον λυπάμαι κιόλας λιγάκι.
Το σίγουρο είναι πως δε λυπάμαι εμένα. Χαίρομαι που δεν έχασα την ψυχραιμία μου, που απέδειξα στον εαυτό μου ότι και τον πόνο μπορείς να τον βιώσεις με αξιοπρέπεια και μάλιστα τη χειρότερη μορφή του: τον ερωτικό πόνο. Απέδειξα σε μένα ότι τα έχω καλά με τον εαυτό μου, ότι είμαι πολύ συνειδητοποιημένη και δεν λέω ψέμματα, δεν κοροϊδεύω ούτε εμένα, ούτε κανένα άλλον κατά συνέπεια.
Δε θέλω να προσποιούμαι πως δε συνέβη τίποτα. Ούτε να ελπίζω πως θα το μετανιώσει και θα γυρίσει πίσω. Θέλω ν'αντιμετωπίσω την πραγματικότητα. Αυτή που λέει ότι έκανα λάθος. Λάθος στην επιλογή μου. Αλλά συγχωρούμαι γιατί ερωτεύτηκα κι έτσι δε μου θυμώνω και τόσο πολύ. Παραδέχομαι ότι πονάω, ότι νιώθω συντετριμένη κι ακόμα χαίρομαι γιατί η παραδοχή μου αυτή δείχνει κουράγιο που δεν ήξερα καν πως διαθέτω. Χαίρομαι γιατί εγώ από τον έρωτα πέρασα στην αγάπη, κάτι που δε συνέβη στον πρώην αγαπημένο μου. Τελείωσε εκεί, μέχρι εκεί έφτασε, μέχρι εκεί μπορούσε. Δεν είμαστε όλοι για τα δύσκολα. Η αγάπη εξάλλου είναι ένα θαύμα και για να τη νιώσεις πρέπει και να την αξίζεις...
Επίσης δε ντρέπομαι να ζητήσω βοήθεια, να σας πω ότι σας χρειάζομαι, να σας νιώθω δίπλα μου, να θυμάμαι ότι έχω ανθρώπους που μ'αγαπούν και μ'εκτιμούν γι αυτό που είμαι, ακόμα κι αν κάποιοι άλλοι τελικά αυτό δεν το εκτίμησαν. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κλείνονται κι αποτραβιούνται όταν περνάνε ζόρικα. Εγώ φωνάζω, ανοίγομαι κι έχω ανάγκη να με παίρνετε απ'το χέρι και να μου λέτε "προχωράμε;" Γιατί ξέρω πως αυτό πρέπει να κάνω και ξέρω πως θα το κάνω, θα προχωρήσω, σοφότερη, προσεχτικότερη, ωριμότερη, καλύτερη. Όλα αυτά τα καλά που σε κάνει τελικά ο πόνος, όταν δεν τον αφήσεις να σε σκοτώσει.
Μη με λυπηθείτε λοιπόν φίλες μου, δεν έχω ανάγκη να με λυπηθείτε, γιατί απλά δεν είμαι αξιολύπητη. Ποτέ δεν υπήρξα. Δεν είμαι δυνατή, κομμάτια είμαι, αλλά σίγουρα δεν είμαι αξιολύπητη. Από τις στάχτες μου θα αναγεννηθώ και το μόνο που σας ζητώ είναι να με πιάσετε σφιχτά και να μου πείτε "προχωράμε;"...

31 σχόλια:

Ιφιγένεια είπε...

Μαρία μου πάρε βαθιες ανασες και προχωρα !
Ο χωρισμός είναι δυσκολη κατασταση ... και ειδικά όταν το αποφασίζει ο άλλος για σένα ... αλλά και για τα δυσκολα εδώ είμαστε !
Κι όπως σου είπα βαθιές ανάσες , κράτα μόνο τις καλές στιγμές και κοιτα μπροστά .
Καλημέρες πολλές !

stalamatia είπε...

Μαρία μου εδώ είμαστε για σένα.Σου αξίζει κάτι καλύτερο και δεν στο λέω για παρηγοριά ούτε για να κατηγορήσω την άλλη πλευρά.
Απλά δεν αφήνεις μια ερωτευμένη γυναίκα να έρθει σένα για να την διώξεις, πηγαίνεις εσύ και την βρίσκεις και εξηγιέσαι. Πολλά φιλιά από μένα.

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Μαράκι ΠΡΟΧΩΡΑ !!
Κουράγιο , ανασύνταξη ,
και μπροστά με φόρα !!!!

Τι να πω, δεν έχω λόγια !!
Προσπαθώ για να σου γράψω !

Κράτα τα καλά και προχώρα , με την κόρη σου (το δικό σου διαμάντι) στο πλευρό σου, ίσως να είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα !!
Μα τι χριστουγεννιάτικο δώρο ήταν αυτό ?? Τώρα θύμωσα !!!!

Και μόνο που το μοιράζεσαι , καλό σου κάνει , και μπράβο σου που βρίσκεις το κουράγιο και το λες !!!!!
Θέλει δύναμη και την έχεις!!
Μια θυμωμένη Δευτεριάτικη καλημέρα

"ζαχαρούλα.." είπε...

φιλεναδίτσα.. όλα μαζί τα βιώνουμε τελικά!!!
είμαστε στην ίδια "μοναχική" φάση... μόνο που στην περίπτωσή μου , επέλεξα εγώ να φύγω... αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πονάω!!!!

δεν θα σου πω τίποτα... χαμογέλα και πάμε!!!!!!!!!!!!!!

έρχονται χριστούγεννα!!!

fanoula είπε...

Απουσία είναι να στέκεσαι και ν΄ απορείς πως έγινε έτσι ξαφνικά σιωπή και σου κλεισε την πόρτα η άνοιξη... αφουγκράζομαι την αόρατη μάχη της ψυχής σου και ελπίζω και εύχομαι να μη χάσεις τη λάμψη σου .Κοίτα μπροστά με δύναμη.
Καλημέρα!! Χαμογέλα ακόμα κι αν είναι με πόνο.

Maria Tzirita είπε...

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ όλες. Αυτό το θυμό που λες Αθηνά τον βίωσα κι εγώ. Ευτυχώς, είναι υγιές. Πραγματικά είναι πολύ μπερδεμένος γι αυτό δε μου είπε τίποτα πριν πάω, προφανώς ήθελε να δει πώς θα νιώσει από κοντά. Αλλά δε του βγήκε τελικά. Δεν πειράζει, κάθε εμπόδιο για καλό. Εμένα δε με φοβάμαι γιατί ξέρω ότι είμαι ικανή ν'αγαπήσω και ξέρω επίσης ότι οι άνθρωποι που μπορούν ν'αγαπούν δε πάνε ποτέ χαμένοι. Εκείνον όμως πραγματικά τον λυπάμαι γιατί δεν είναι ικανός ν'αγαπήσει και μια ζωή θα ταλαιπωρείται σε αποτυχημένες σχέσεις.
Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, πόνος που μοιράζεται πόσο ελαφραίνει πράγματι...

clementine είπε...

Φιλενάδα μου καλή κράτα γερά. Ναί προχωράμε κι αυτό το έχεις ήδη αποδείξει.

Είναι λογικό και να κλαίς και να θυμώνεις. Ομως είχες την τύχη να βιώσεις έναν έρωτα δυνατό και να νιώσεις τέλεια, όπως νιώθουμε όταν τα δίνουμε όλα.....

καλη εβδομάδα φίλες ροδένιες

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Μαράκι είναι πολύ δύσκολο να σου πω εγώ προχώρα...Θα το κάνεις μόνη σου. Θα κλάψεις, θα πονέσεις, θα νιώθεις κομμάτια, το έχω περάσει και πίστεψέ με πονάει σαν να σε έχεις ένα μαχαίρι πιγμένο βαθιά μέσα στην καρδιά σου. Όμως καρδούλα μου δεν φταίμε εμείς αν ο άλλος δεν μπορεί να μας αγαπήσει. Μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει και καλώς να φτάσει. Θα πάρουμε τη βαλιτσούλα μας γεμάτη με καλές μόνο αναμνήσεις...Ο χρόνος καρδιά μου και μόνο ο χρόνος θα γιατρέψει τις πληγές. Αυτό το βαλιτσάκι θα το ανοίγεις πολλές φορές, θα θυμάσαι θα κλαίς και όσο θα περνάει ο καιρός η θύμηση θα μοιάζει παρελθόν και ο πόνος θα γιατρεύεται. Μαράκι μου καλά έκανες και έδωσες ΑΓΑΠΗ. Σκέψου μόνο πως ο Χριστός αγάπη δίδαξε και έδωσε και στο τέλος τον σταύρωσαν. Στο τέλος επάνω στο σταυρό είπε στον Πατέρα του να συγχωρεθούν οι αμαρτίες των υπαίτιων λέγοντας πως δεν ξέρουν τι κάνουν. Σε αγαπάω πολύ και είμαι μαζί σου.

jk in your life είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ.ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΞΑΝΑ Η ΖΩΗ.

eirini είπε...

Μαράκι μου, και φυσικά είμαστε εδώ για σένα. Κλάψε όσο θες, έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου για να το κάνεις, αλλά μην σκεφτείς ούτε στιγμή ότι είσαι μόνη σου! Όλες είμαστε εδώ όχι μόνο στις χαρές αλλά και στις στεναχώριες. Δεν είσαι η μοναδική που της συνέβει κάτι τέτοιο, ποιός μπορεί να σε κατηγορήσει σε κατηγορήσει; Ποιός μπορεί να πει κάτι κακό για μια ψυχή σαν την δική σου; Και βέβαια είσαι δυνατή! Και θα το ξεπεράσεις, και θα έρθουν άλλα καλύτερα που θα αξίζουν την αγάπη σου! Είσαι ένα πλάσμα μοναδικό αλλά δεν είσαι μόνη σου σ'αυτό! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!!! Και θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο μας χρειάζεσαι και μας θες!
Κοίτα μπροστά και είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρεις να ξαναβρεις την αγάπη και το κουράγιο σου. Σ'αγαπάμε Μαράκι!

Dee Dee είπε...

Μαρακι μου

κριμα που δεν εισαι εδω να βγουμε για ενα ποτακι !

Δεν εκανες κανενα λαθος, ουτε καν ηταν λαθος επιλογη.

"Ό,τι αξίζει πονάει, κι είναι δύσκολο
για να μην υποφέρεις φύγε μακριά μου, κρύψου από μένα
δεν ξέρω αν φεύγεις, τώρα, για το λίγο μου
ή αν αυτό που νιώθω ήταν πολύ
πολύ για σένα, πολύ για σένα"
(οι παλιες αγαπες πανε στον παραδεισο - Πυξ Λαξ)

Εδω ειμαστε, μαζι σου....και προχωραμε μπροστα.....κανεις μας δεν ξερει το αυριο τι θα μας φερει.... :)

Κουραγιο και καθε εμποδιο ειναι για καλο...ειμαι σιγουρη!

Yiannos Savva είπε...

kalispera apo tin kypro.

den tha mpo se dimosio dialogo giati to theoro kati poli prosopiko.
to mono pou thelo einai na sas po oti theoro tin dimosiefsi afti adiki pros to atomo mou.
efxaristo pou me akousate

Alkmini είπε...

@Tziritaki
Οχι μονο ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ αλλα Προχωραμε και με ΦΟΡΑ
Ετσι σου αξιζει, σιγουρα, εχεις σπουδασει το αντικειμενο, οποτε εμεις δεν μπορουμε να σε συμβουλευσουμε, απλα μπορουμε ναι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ , ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ , ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ και να μας μιλας, να τα μοιραζομαστε ειδικα τα "ασχημα"
Ειμαστε ολες εδω να σου ανοιξουμε μια τεραστια αγκαλια και εγω δηλωνω εδω στο Ναυπλιο που σε περιμενω τωρα τις γιορτες , να τα πουμε απο κοντα.
οκ?
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΦΥΣΙΚΑ.
φιλια πολλα φιλεναδα. εσυ σιγουρα δεν θα εισαι η χαμενη.

Alkmini είπε...

@Γιαννο
καλησπερα.
Την ωρα που εγραφα το σχολιο μου, δημοσιευες το δικο σου.
Αυτο που εχω να πω εγω σαν φιλη της Μαριας ειναι οτι το δημοσιευσε γιατι νοιωθει εδω μεσα οτι εχει φιλεναδες και ζηταει κατι απο μας.
Δεν το βρισκω αδικο προς το ατομο σου, γιατι δεν σε κατηγορει.
Εγω δεν μπορω να γινω δικαστης σε μια σχεση. Απλα εχουμε δεθει μερικες εδω μεσα και βγαζουμε και τα καλα μας και τα ασχημα μας.
Εξαλλου οταν δημοσιευε τον ερωτα της για σενα, δεν το θεωρουσες ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, τωρα που μοιραστηκε μαζι μας τον χωρισμο έγινε ξαφνικα ΠΡΟΣΩΠΚΟ??!!!!
Αυτα και με μια διαθεση φιλικη απο μερους μου, γιατι σιγουρα δεν εχω τιποτα μαζι σου.
Αν θελεις παντως μπορεις να δημοσιευσεις και εσυ την δικη σου αποψη εδω μεσα. Στειλε μου e-mail να σου δωσω αδεια για το blog.
Kαλη σου νυχτα.

Yiannos Savva είπε...

aliki
tha mporouse apla na to mirastite me email. to theoro pio sosto. oxi dimosia.
nai kai otan dimosiefse to erota tis gia emena pali prosopiko to theorousa.
efxaristo

clementine είπε...

Γιάννο μου, για μένα είστε πολύ σημαντικοί και οι δυο. Σας γνώρισα μαζί και απ΄την αρχή μου έκανε εντύπωση το πόσο καλά ταιριάξατε.
Δε νομίζω ότι η Μαρία σου επιτίθεται, ΄΄ισα ίσα, τα εσώψυχά της βγάζει. Απλά πονάει. Εγώ λέω και στους δυό ότι είσαστε τυχεροί που βιώσατε όλο αυτό. Αν είναι να συνεχίσει, πάλι θα τη βρείτε την άκρη του κουβαριού.... αλλιώς δεν θα είναι άσχημα να έχετε ωραίες αναμνήσεις ο ένας απ΄τον άλλον.
Να προσέχεις φίλε μου

Dee Dee είπε...

Γιαννο μου

μιλαει για σενα με τοσο αξιοπρεπεια, δωστης χωρο εδω μεσα να μοιραστει μαζι μας και τα καλα και τα ασχημα. Μη την κανεις να νιωθει ασχημα γι' αυτο. Ειναι πολυ προσεκτικη και να εισαι σιγουρος οτι δεν θα σε εκθεσει, την γνωριζεις καλυτερα απο μενα.

Με πραγματικη συμπαθεια στα λεω αυτα και ευχομαι καλη δυναμη και στους δυο σας!

Καλο σου βραδυ

Alkmini είπε...

Γιαννο,
θα μου επιτρεψεις να τον κλεισω εδω το διαλογο μεταξυ μας γιατι καποια θεματα ειναι πολυ λεπτα και ισως κακως εγραψα την αποψη μου στο προηγουμενο σχολιο απευθυνομενη σε σενα.

Παντως αν θελεις ισχυει η αδεια για να εχεις "βημα" στο blog για μια και μονο αναρτηση.
Καλο σου βραδυ.

Yiannos Savva είπε...

klementini mou.
pros theou den ipa oti mou epitithete.
kseroume oti ton xaraktira tis kai tin aksioprepia tis.apla diafono to oti afto ginete dimosia.gia skepsou posa emails antallaksate mexri tora.den tha mporouse na gini to idio kai tora?
ego epatha plaka simera otan me pirane til na mou poun gia tin dimosiefsi afti.

epimeno oti den ipirxe logos na gini dimosia.
elpizo na me katalamvenete

kai pali efxaristo

Alkmini είπε...

Γιαννο,
θα μου επιτρεψεις να τον κλεισω εδω το διαλογο μεταξυ μας γιατι καποια θεματα ειναι πολυ λεπτα και ισως κακως εγραψα την αποψη μου στο προηγουμενο σχολιο απευθυνομενη σε σενα.

Παντως αν θελεις ισχυει η αδεια στο blog για να κανεις μια και μονο αναρτηση.
Καλο σου βραδυ.

Yiannos Savva είπε...

aliki
efxaristo fia ton xoro pou mou dinete. elpizo na exete katalavi oti ime antithetos se afto pou ginete tora.
efxaristo

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Νάμαι κι εγώ ..όλα τελευταία τα μαθαίνω..κοριτσάκι μου ...θα του ξεριζώσω το μαλλί τρίχα τρίχα με το ..τσιμπιδάκι για να πονέσει περισσότερο. Ξέρεις τι έλεγε η γιαγιά μου η Πολίτισα; " στο τόπο του τσιμπψιρένιος" δηλαδή : σίγα τον πολυέλαιο ..Για κανέναν άνδρα μ....α δεν αξίζει να κλαίνε τα ματάκια σου , και όπως λέει μια κινέζικη σοφία : για να χάσεις κάτι θα πει οτι δεν το είχες ποτέ.Ξέρω πονάει..μα εμείς οι γυναίκες είμαστε πλασμένες απο διαφορετικό πηλό φαίνεται, είμαστε σκληρές και ανθεκτικές στα δύσκολα.Ψηλά το κεφάλι κοριτσάκι και ούε ένα δάκρυ κακομοίρα μου. εΊΣΑΙ ΝΈΑ , ΌΜΟΡΦΗ , ΜΟΡΦΩΜΈΝΗ , ΈΧΕΙς ΦΊΛΟΥς, ΈΧΕΙς ΜΈΛΛΟΝ , αυτός τι έχει βρε;Με συγχίσατε πάλι..τι μέρα κι αυτή ..καιο ύστερα σου λένε οτι είναι τυχαίο που μπήκε ο Πλούτωνας στο ζωδ. κύκλο μας..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@Yiannos Savva, το τι θα σου κάνω το διάβασες παραπάνω..θα μου πεις σκασίλα σου μεγάλη ..θα σου πω ..υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που βγάζουν πορτοκάλια φίλε μου .Η μαμά Αχτίδα!Και μη μου βγάλεις εμένα γλώσσα γιατί θα συγχιστώ περισσότερο!

"ζαχαρούλα.." είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
"ζαχαρούλα.." είπε...

εγώ πάντως αν και έχω στην καρδιά μου την Μαρία..θα συμφωνήσω με τον Γιάννο!!!

είναι προσωπικό... και το καλό και το κακό!!!

και εγώ χώρισα..αλλά το μοιράστηκα με mail, με τηλέφωνα...
θα μου πεις δεν είναι όλοι ίδιοι..και θα συμφωνήσω....

άλλωστε μην ξεχνάμε ότι σε ένας τέλος, υπάρχουν πάντα και οι δύο πλευρές.. και πάντα φταίνε και οι δύο.. άλλος πιο πολύ, άλλος πιο λίγο!!!!!!

Roadartist είπε...

Εγώ απλά να αφήσω τη καληνύχτα μου στη Μαρία, να της πω οτι θα είμαι δίπλα της αν με χρειαστεί..
..Και επιπλέον, με όλο το σεβασμό στον Yianno, απλά να σημειώσω πως τα συναισθήματα που διάβασα να εκφράζει για αυτόν η Μαρία, είναι από τα πιο όμορφα που έχω διαβάσει...
Ξέρετε σε μια περίοδο που επικρατεί τέτοια βία, τοσο μίσος μεταξύ στους ανθρώπους.. σε μια τόσο δύσκολη εποχή, είναι βάλσαμο να βλέπεις ανθρώπους να εκφράζουν έτσι την αγάπη τους.. δίχως ΦΟΒΟ που κυριαρχεί στις σχέσεις σήμερα, με τόσο αληθινή αγάπη.

Να είστε καλά,
Μαράκι μου καληνύχτα..

faraona είπε...

Mαρια μου
δεν ημουν σε θεση να σχολιασω χθες γιατι ημουν χαλια αρρωστη.

Το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι στην Αψινθο ειχαμε συζητησει γι αυτο το θεμα και ειχα πει τοτε οτι ενας χωρισμος ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΣΗΣ.
Το μονο λάθος που εκανες ξερεις ποιο ειναι?
Ειναι το γεγονος οτι ερωτευτηκες εναν ανθρωπο που δεν σου ταιριαζε κι αυτο αποδειχθηκε...μονο απο αυτο που λες.


«δεν μετουσιωνε τον ερωτα σε αγαπη»

Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Μ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ!

Αυτο δεν ειναι θεμα του Γιαννου.

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
ΕΣΥ πρεπει να παψεις να ερωτευεσαι ακαταλληλους ανθρωπους.Κι αυτο γινεται μονο μ εναν τρόπο.
ΕΚΛΕΠΤΙΖΕΙΣ και ΡΑΦΙΝΑΡΕΙΣ τα συναισθηματικα σου κελευσματα.Γαλουχεις τον εαυτο σου να παψει να ακίζεται απο την ΕΙΚΟΝΑ και ΤΑ ΑΥΤΙΑ σου απο ωραια λογακια.
ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ.
Αυτο που ταιριαζει με το δικο σου.


ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΟΜΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Ετσι ειμαι δυστυχως η ευτυχως με τους ανθρωπους που αγαπω.
Δεν μπαινω καν στην διαδικασια να απευθυνθω προς τον κύριο γιατι στο κατω κατω ειναι ελευθερο ατομο και διαθετει ΕΑΥΤΟΝ οπως αγαπα.

****Οπως πιστευω και κατι αλλο.
Οτι αν συγκρατουσες τον εαυτο σου λιγακι και περιμενες 2-3 μερες αυτη την αναρτηση δεν θα την εκανες ΚΑΘΟΛΟΥ.Του εδωσες πολυ μεγαλη αξια μ αυτο που εκανες.
ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ολες οσες μπηκαν σε διαλογο μαζι του.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

Οι γυναικες που θελουν να εχοπυν το κεφαλι ψηλα και ειναι ΚΥΡΙΕΣ δεν χαλαλιζουν ουτε το σαλιο τους σε τετοιες περιπτωσεις.

Μαρακι μου?
Ξερω οτι πληγωθηκες .Ειμαστε μεγαλες γυναικες και κυριως μητερες.
Ας δουμε λιγο πιο σοβαρα τον εαυτο μας και λιγο βαθυτερα τις αναγκες μας.
Θα σου γραψω και μειλ.
Συγχωρα με και παλι ...εχω τσουχτερη γλωσσα το ξερω.
Κοιταξε τον εαυτο σου και το παιδι σου και ολα θα πανε καλα.
Σε φιλω.

venceremos είπε...

Καλημερα Μαρια.θα συμφωνησω σε ολα με την Φαραωνα. Σε ολα.
σου ευχομαι με ολη μου την καρδια,τα καλυτερα για σενα και την κορη σου.
φιλια καρυστινα

Yiannos Savva είπε...

Kalimera.
einai i teleftea fora pou gafo edo.
poli to exoume traviksi idi.
kserete kati? to pio efkolo pragma ston kosmo einai na katigorisis kapion.kai to na katigoris kapion akougontas mono tin mia plevra to theoro epiikos enklimatiko.
Ο/Η αχτίδα
den ematha sti zoi mou na vgazo glossa kanenos kai oute ipa (skasila mou megali). To oti iparxoun allou portokalies pou kanoun portokalia pistepse me to ksero poli kala.
na sas po kai kati?. den tha ixa provlima i Maria na ekane afti tin anartisi..... alla oxi tora.litourgise se envrasmo psixis.an proseksate arxise me to (molis irtha apo to aerodromio).afto pistevo itan to lathos tis.kai pragmatika den to perimena. I idia mou exi didaksi polla stin zoi mou kai tis to xrostao.kai ena apo ta polla itane kai afto.na min kano tpt en vrasmo psixis.
Klinontas thelo na po dimosia oti NAI itan kai ine akoma o erotas kai i agapi tis zoi mou.to allo mou miso kai pos tpt den telioni toso apla.
kai sas zito mia xari.
dostetis kouragio kai dinami na sinexisi.
To aksizi pragmatika.

Maria Tzirita είπε...

Το τελευταίο σχόλιο αυτής της ανάρτησης θα είναι δικό μου, γιατί δική μου είναι η ανάρτηση, δική μου η κατάθεση ψυχής, δική μου η ζωή μου.
Λατρεμένες μου φίλες, Φίλες με Φ κεφαλαίο, το ευχαριστώ είναι λίγο. Μου δώσατε τόση χαρά με την αγάπη σας, με τυλίξατε σε μια απέραντη τρυφερή αγκαλιά και σας είμαι ευγνώμων απ'τα βάθη της ψυχής μου. Ξεπεράσατε τις προσδοκίες μου, το ήξερα αλλά τώρα το είδα με τα μάτια μου ότι είστε όλες μαζί κι η καθεμιά ξεχωριστά ένας θησαυρός αγάπης και μεγαλείου ψυχής. Σας αγαπώ, σας ευχαριστώ, τα λόγια σας γεμάτα από αγάπη και ειλικρίνεια είναι βάλσαμο για την ψυχή μου. Είτε με χαϊδεύετε, είτε μου τα "χώνετε", μόνο καλό μου κάνετε. Γιατί μ'αγαπάτε. Κι αυτό το ξέρω, το νιώθω - πάντα το νιώθω όταν κάποιος μ'αγαπάει, ακόμα κι αν δε μου το πει ποτέ. Ομοίως, ξέρω και πότε κάποιος δε μ'αγαπάει, ακόμα κι αν διαριγνύει τα ιμάτιά του για το αντίθετο...
Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας τις μέρες αυτές, τη δολοφονία ενός αθώου παιδιού, το θεωρώ ιεροσυλία να μιλάω κι εγώ για πόνο και να επικεντρώνομαι σε ένα τόσο προσωπικό μου πρόβλημα. Από σεβασμό στη μνήμη του, σεβασμό στον πόνο της οικογένειάς του, σεβασμό στους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και θα μείνουν άνεργοι μέσα στις γιορτές, θα κλείσω το θέμα εδώ. Μπροστά σε αυτή την οργή, σε αυτόν τον πόνο που μαστίζει τη χώρα μας και στα σοβαρά και πραγματικά προβλήματα της ζωής, σκύβω το κεφάλι και δοξάζω το Θεό που είμαι μια χαρά και που έχω τόσους φίλους να στέκονται δίπλα μου, να με κρατούν στην αγκαλιά τους, να μου δίνουν το χέρι και να προχωράμε μπροστά. Όχι από πόνο για έναν χαμένο έρωτα, που τι είχαμε τι χάσαμε, όπως σωστά είπε κάποια από σας, αλλά για να μοιραστούμε τους προβληματισμούς, τον πόνο και την ανησυχία μας για το αβέβαιο αύριο των παιδιών μας στον κόσμο αυτόν που ζούμε.
Αγάπες μου, σας ευχαριστώ, είστε το καλύτερο δώρο που μου έχει στείλει η ζωή αυτή - μετά την κόρη μου βέβαια! Καλημέρα φίλες μου...

πουαντερι είπε...

Μαρια μου
τωρα το ειδα και ειλικρινα εκλαψα και εγω, γιατι εχω βρεθει στην θεση σου και ειναι σαν να ξαναζω εκεινη την καταραμενη στιγμη.
Κλαψε γιατι ετσι θα ξαλαφρωσεις, αλλά μετα θα γινεις δυνατη, δεν θα πονας βουβα.
Ξερω πως ολα αυτα τωρα για σενα ειναι απλα λογια που λεμε για να σου δωσουμε δυναμη, μην κατσεις μεσα μονη σου Μαρακι μου και μαραζωσεις.
Να εισαι με φιλους και αγαπημενα προσωπα για να παιρνεις κουραγιο οσο κραταει και η περιοδος της λυπης.
Θα σε σκεφτομαι συνεχεια και θα σε διαβαζω καθε μερα μεχρι να δω πως πηγες παρακατω.

Πολλα φιλια και να ξερεις οτι δεν εισαι μονη σου, ειμαστε ολοι εμεις κοντα σου για οτι χρειαστείς.